De Nieuwe TUNBottle

Less emissions, more value.

Het is altijd al de visie van de TUNAP GROUP geweest om bij te dragen tot een betere wereld door het ontwikkelen van duurzame oplossingen op gebied van onderhoud, bescherming en reiniging. De nieuwe TUNBottle is een volgende logische stap in dit verhaal.

We hebben een nieuwe verpakking ontworpen voor onze meest succesvolle additieven die de kwaliteit van onze producten nog meer benadrukt. In de ontwikkeling van het verpakkingsalternatief hebben we rekening gehouden met volgende aspecten die voor TUNAP belangrijk zijn:

  • Het product moet zo efficiënt mogelijk gebruikt kunnen worden
  • De verpakking moet duurzamer zijn tijdens het transport
  • De verpakking moet volledig klimaatneutraal zijn

Geen mis te verstane uitdagingen die streven naar een betere wereld. Niettemin kunnen we ze allen waar maken.


De vertrouwde TUNAP kwaliteit in een nieuwe vorm

Uniek en innovatief design

Al sinds de oprichting van TUNAP ontwikkelen we unieke brandstofadditieven. Nu was het tijd om na te denken over een unieke verpakking. Het idee voor de vorm ontstond door te kijken naar het hart van het voertuig: de motor.

Door de injector 180° te draaien, was de basisvorm van de TUNBottle geboren. Visueel is ze het consistente equivalent van het technische motoronderdeel.

Bovenal heeft de nieuwe vorm praktische voordelen in het gebruik: de flessenhals komt perfect overeen met de afmetingen van een tankpistool, en omzeilt zo de bescherming tegen verkeerd tanken.

Naast het nieuwe ontwerp en de nieuwe verpakking, blijft TUNAP een consistent hoogwaardig en effectief product afleveren. Het brandstofadditief blijft dus onveranderd aan de zelfde hoge kwaliteitseisen voldoen, zoals je dat van TUNAP gewoon bent.Van injector tot TUNBottle


Eigenschappen van de TUNBottle

984 Benefits Co2 V1 Res Wl2 Slider 1920 Flex Nl

Voordelen van de TUNBottle

Snelle applicatie
Met de toepassing in één stap spaart u tijd! Verwijder gewoon de dop en giet het product in de tank.


Slim design
De TUNBottle heeft een intelligent ontwerp: de diameter van de flessenhals omzeilt makkelijk de bescherming tegen verkeerd tanken, net zoals het pistool van de brandstofpomp.


Veilig en geurloos
De TUNBottle kan gewoon weer gesloten worden na applicatie van het product. Dit voorkomt lekkage en ongewenste geurtjes. Het kinderslot op de schroefdop en de geblinddrukte waarschuwingsiconen maken het flesje ook geschikt voor verkoop aan particulieren.


Makkelijk te recycleren
Recyclen wordt nog makkelijker. Bij de afvoer is het niet meer nodig om materialen te scheiden: de TUNBottle is gemaakt van kunststof en is 100% recycleerbaar.Eenvoudig aan te brengen, eenvoudig weg te gooien

Open de TUNBottle
Schroef het deksel los: Microflex 984 is bestemd voor alle (bio)dieselmotoren, Microflex 974 voor alle benzine (ethanol) motoren (EURO 6)


Voeg toe aan de tank
Laat het flesje volledig leeglopen in de tank. Je zal zien dat de nek perfect in de tank past.


Eenvoudig weg te gooien
Als het flesje leeg is, schroef je er gewoon de dop weer op. Je hoeft de verschillende materialen niet meer te scheiden.Fan van een circulaire economie

PET-materiaal krijgt een tweede leven


De laatste jaren heeft de idee van een circulaire economie steeds meer voet aan grond gekregen in de politiek, industrie en maatschappij. Het concept is even simpel als geniaal: herstel, hergebruik en herwerk.

Ook de TUNBottle is gevormd rond dit concept. We geven plastic een tweede leven en zorgen ervoor dat het zo eenvoudig mogelijk is om de verpakking na gebruik opnieuw te recycleren.

Voor 80% gemaakt uit gerecycleerd PET

Doordat de TUNBottle voor 80% bestaat uit gerecycleerde materialen, zijn we erin geslaagd de hoeveelheid nieuwe grondstoffen tot het absolute minimum te beperken. Na gebruik is de fles 100% recycleerbaar.Een duurzame oplossing

Een van onze grootste drijfveren in de ontwikkeling van de nieuwe verpakking voor de injectorproducten was het creëren van een meer duurzame oplossing. De overstap van blik naar gerecycleerde PET heeft ons hierin een enorme duw in de goede richting gegeven.

Niet alleen is de productie van PET veel minder energie-intensief dan die van onze vroegere blikken flessen en kan de nieuwe TUNBottle eenvoudiger gerecycleerd worden, ook tal van andere ecologische voordelen kunnen worden toegeschreven aan de nieuwe verpakking.

Het transport in alle schakels van de ketting brengt een enorme voetafdruk met zich mee. Omdat de nieuwe flessen compacter en lichter zijn, maar toch dezelfde inhoud bevatten, kan ook de impact van het transport op de uitstoot aanzienlijk verminderd worden. Voortaan passen er meer flesjes in een vrachtwagen en is het totale gewicht van de vracht lager. Dit resulteert in een aanzienlijk lager verbruik van brandstof voor de distributie van eenzelfde oplage.

In samenwerking met ClimatePartnerWe zijn ons ervan bewust dat hoeveel broeikasgassen we ook compenseren, er altijd een bepaalde hoeveelheid restuitstoot zal zijn. Desondanks, is de TUNBottle wel onze allereerste 100% klimaatneutrale verpakking. Elke uitstoot wordt elders gecompenseerd.

Om deze belofte hard te maken, werken we samen met ClimatePartner. Zij zijn een organisatie die klimaatprojecten wereldwijd ondersteunt en organiseert. Door onze compensatieprojecten steunen we een plasticvrije oceaan en helpen we bouwen aan opportuniteiten in de windenergie.

Lees meer


FAQ

   

PRODUCT

Waarom schakelt TUNAP over naar PET-flessen?
Met de nieuwe verpakking willen we de toepassing van onze producten makkelijker maken voor de gebruiker. Bij de vorige verpakking werd de hals afzonderlijk geleverd en moest deze eerst op de blikken fles gemonteerd worden voor je ermee aan de slag kon. De TUNBottle heeft geen extra hulpstuk meer nodig. Hiermee spaar je materiaal en tijd uit.

 In welk formaat is de TUNBottle verkrijgbaar?
De TUNBottle is voorlopig beschikbaar in één formaat: 200ml en dit voor de varianten van zowel diesel- (984) als benzineadditieven (974).

Hoe is het design ontstaan?
De contouren van de TUNBottle zijn gebaseerd op die van een injector. Visueel is ze het consistente equivalent van het technische motoronderdeel. Maar daarnaast heeft deze vorm ook een praktisch nut. De fles ligt zo perfect in de hand en is door de vaste hals meteen toepasbaar op het voertuig.

Wie wordt er beter van deze nieuwe verpakking?
De nieuwe verpakking heeft vele voordelen voor zowel het milieu als de gebruiker. Zo is de TUNBottle veel makkelijker toe te passen omdat er geen extra hulpstukken meer nodig zijn. De fles laat zich makkelijk toepassen zonder morsen, lekken of vieze geuren achteraf. Daarenboven kan de fles gewoon bij het afval. Geen gedoe meer om de verschillende materialen te scheiden.

Welke impact heeft de nieuwe fles op verpakking, transport en stockage?
De nieuwe verpakking heeft vele voordelen. Zo is het nieuwe materiaal veel lichter, wat resulteert in een lager brandstofverbruik en dus ook een lagere CO2-emissie tijdens het transport. Daarenboven zijn de flessen ook compacter, waardoor ze minder plaats innemen in het magazijn en is het gebruikte materiaal resistenter tegen deuken, lekken en kan het niet roesten.

Hoe passen product en verpakking bij elkaar?
Het product heeft een positief effect op de motor van het voertuig. Uitstoot wordt verminderd en de efficiëntie verhoogd. In onze nieuwe verpakking hebben we gestreefd eveneens deze twee elementen te optimaliseren: de applicatie is efficiënter en de uitstoot tijdens het hele productie- en transportproces is verminderd en zelfs geneutraliseerd.

Wat betekenen de icoontjes op het label?
Klimaatneutraal icoon: 100% klimaatneutrale verpakking. De uitstoot werd zoveel mogelijk gereduceerd. Alle restwaarden worden gecompenseerd door het steunen van projecten die zich inzetten voor een betere wereld

80% recyceled icoon: 80% van de gebruikte materialen voor de productie komt is gerecycleerd.

TÜV certificaat: Bewezen effectiviteit van het product inzake uitstootvermindering, verminderd brandstofverbruik en stijging van de kracht van de motor.

  

TOEPASSING

Heb ik nog een tuit nodig om het product in de tank te doen?
Met de nieuwe TUNBottle heb je geen extra tuit meer nodig. De hals doet het werk van de vroegere bijgeleverde tuit.

Is het product geschikt voor verkoop aan particulieren?
De 984 en 974 zijn geschikt voor gebruik door consumenten. Ze hebben alle vereisten die daarvoor nodig zijn, zoals een kinderslot en de nodige geblinddrukte waarschuwingsiconen.

   

DUURZAAMHEID

Welke materialen zijn gebruikt?
De TUNBottle is volledige gemaakt uit volgende materialen: rPET (recyceled polyethyleen terephtalaat), PET (polyethyleen terephtalaat), rPP (recyceled Polypropyleen) en HD-PE (High Density Polyethyleen).

Wat bedoelen we met ‘gedeelde verantwoordelijkheid’?
Hiermee bedoelen we dat TUNAP meewerkt aan verschillende milieuprojecten. Daarnaast investeren we veel in research en ontwikkeling. Hiermee streven we naar een vergroting van het aandeel rPET-verpakkingen in ons gamma. We moedigen al onze klanten aan de verpakkingen ook correct te recycleren. Zo doorbreken we de cyclus van het recycleren niet.

Welke projecten ondersteunt TUNAP?
We steunen een project om de oceanen schoon te maken, ‘Plastic Bank’. Ook de ontwikkeling van nieuwe initiatieven inzake windenergie krijgt onze steun. Meer info vind je hier.

   

RECYCLEREN

Is de TUNBottle recycleerbaar?
De TUNBottle is gemaakt uit rPET en PET, wat 100% recycleerbaar is. Gooi de verpakking gewoon bij het restafval en de fles krijgt nog een tweede, derde,… leven

Is de dop ook recycleerbaar?
De dop is gemaakt van rPP en HD-PE. Ook deze is 100% recycleerbaar. Draai de dop opnieuw op de fles voor je ze weggooit en voorkom lekken en geurtjes.

Welke voordelen heeft PET tegenover ander verpakkingsmaterialen?
Door zijn lichte gewicht heeft PET veel voordelen bij transport en stockage. Doordat de flessen minder wegen, wordt er minder brandstof verbruikt en worden er dus ook minder broeikasgassen uitgestoten. Daarnaast is PET 100% recycleerbaar. Als conclusie kunnen we dus stellen dat de PCF-waarde van PET veel lager is dan bijvoorbeeld van blik of glas en daardoor dus op alle vlakken, van productie over transport tot recyclage, een lagere impact heeft op het milieu dan de alternatieven.

Wat is het recyclagepercentage van PET?
Het recyclagepercentage geeft aan in welke mate een materiaal gerecycleerd wordt door een bepaalde bevolking(sgroep). Deze varieert dus van land tot land. In 2017 werd 99% van het plastic gerecycleerd in Duitsland.

Hoe gooi je PET op een correcte manier weg?
De TUNBottle kan na gebruik gewoon bij het andere afval, inclusief de dop. Het groene recycleericoon op de verpakking geeft dit aan. Voor ze bij het afval belandt, moet de verpakking eerst volledig leeg zijn en moet de dop er weer op geschroefd worden. Voor verdere uitleg check je best de website van jouw afval intercommunale.