Gegarandeerde werkzaamheid, veilig voor mens en milieu

Veiligheid, milieuvriendelijkheid, economische efficiëntie en klantgerichtheid zijn de belangrijkste doelen van de TUNAP groep.

Gezonde wereld

Bij alles wat we doen, staan mens- en milieuvriendelijkheid centraal zonder in te boeten op gebruiksvriendelijkheid en werkzaamheid. Zowel bij productie, als het ontwikkelen van verpakkingsmateriaal en distributie wordt rekening gehouden met het effect op ons milieu.

Geef plastic een tweede leven

Onze aanpak is gebaseerd op het concept van de circulaire economie: reparatie, hergebruik & recycling. Gerecycleerd plastic wordt hergebruikt om te voorkomen dat het in de biosfeer terechtkomt. Een voorbeeld hiervan is de TUNBottle. Deze bestaat voor 80% uit gerecycleerd plastic. Hierdoor konden we de hoeveelheid nieuw plastic tot een minimum beperken.

Het doel: een 100% klimaatneutrale verpakking. We zijn ons ervan bewust dat hoeveel broeikasgassen we ook compenseren, er altijd een bepaalde hoeveelheid restuitstoot zal zijn. Hoewel uit onderzoek is gebleken dat we met de nieuwe TUNBottle onze milieu-impact (CO2) al drastisch hebben verbeterd, streven we naar een 100% klimaatneutrale verpakking.

Om dit doel te bereiken, hebben we besloten om onze verantwoordelijkheid te nemen en samen te werken met ClimatePartner. Uit hun portfolio van klimaatbeschermingsprojecten hebben we een project geselecteerd dat actief werk maakt van plasticvrije oceanen. Daarnaast ondersteunen we ook de aanleg van een windenergiepark voor de ontwikkeling van duurzame energiebronnen. Zo dragen we automatisch bij aan 17 VN-doelen voor duurzame ontwikkeling.

Scan QR-code voor meer informatie over ClimatePartner.

frame

Van gerecycled afval tot kwaliteitsvol product

Duurzaamheid zit in ons TUNAP-DNA en het is daarom dat onze bijdrage tot een circulaire economie zo belangrijk voor ons is. In 2022 mochten we opnieuw een steentje bijdragen en lanceerden we de grijze gerecyclede cap. De nieuwe dop/cap is niet alleen gemaakt van gerecycled plastic, maar kan ook weer worden hergebruikt. Een nieuwe bouwsteen om onze missie van TUNAP te kunnen vervullen. We choose to RE-USE!

DSC_0411-1

 

CTA_Banner_nHexaan_600x768

Meer weten over de gevaren van N-hexaan?

Kom alles te weten over wat n-hexaan doet met jouw gezondheid en het milieu en wat de alternatieven hiervoor zijn.

Additieven_res_768x600px

Vertel over jouw uitdaging. Contacteer ons.

Vertel ons met welke uitdagingen jij op dit moment te maken hebt. We zijn er zeker van dat we een oplossing kunnen aanreiken.