Efficiënt en doeltreffend het roetfilter reinigen

Wij ontwikkelden een product dat het gehele roetfilter reinigt en dit zonder demontage. Fijn voor je monteur en voor je klant. 

AUTOMOTIVE - Roetfilter

DPF_reiniging_sm

Reiniging zonder demontage

Het roetfilter verzamelt zeer fijne deeltjes uit de uitlaat. Deze deeltjes worden gevormd gedurende de brandstof verbranding en bestaan voornamelijk uit roet en onverbrande koolwaterstoffen. Het roetfilter helpt om de uitstoot van motoren draaglijker te maken voor onze gezondheid en het milieu.

Een roetfilter heeft geen eeuwig leven — ongeveer 150.000 tot 200.000 kilometer voor dieselauto’s — en raakt op den duur verstopt en uiteindelijk defect. Wat de levensduur van een roetfilter voor benzine auto's is, is op dit moment nog niet bekend. Wel is bekend dat de temperatuur van het uitlaatgas hoger ligt dan bij een dieselvoertuig waardoor regenereren makkelijker is en het filter minder snel verstopt zal raken.

De belangrijkste oorzaken waardoor het systeem niet meer (voldoende) regeneert en het roetfilter verstopt raakt :

 • Vervuilde injectoren
 • Een vervuilde uitlaatgasretour
 • Wisselende brandstofkwaliteit
 • Een ongunstig rijprofiel 

Een oplossing voor een verstopt roetfilter kan TUNAP je bieden. Onze technologie laat het toe om verstopte roetfilters in gemonteerde toestand snel, eenvoudig en zonder demontage te reinigen.  Bespaar dus op tijd en kosten, zowel voor jou als voor je klant.

Whitepaper DPF

EFFICIËNT EN DOELTREFFEND REINIGEN, FIJN VOOR DE KLANT EN JE PERSONEEL

Het keuren van auto’s is een uitdaging. Het kost je bedrijf veel tijd en de eisen zijn, natuurlijk niet voor niets, streng. Bij de keuring van auto’s met een dieselmotor is de deeltjesteller de nieuwste uitdaging. Lees meer in ons whitepaper.

Duurzaamheid en uitstootvermindering

Met onze microflex® Partikelfilterreiniging kan je je doelgericht wenden tot:

 • Kostenbewuste autorijders, die de voorkeur  geven aan een efficiënte reiniging in plaats van een dure onderdelenvervanging (kosten- besparende reparatie) 
 • Milieubewuste autorijders, die belang hechten  aan het verminderen van verbruik, uitstoot en onnodige productie van onderdelen (ecobalans) 

Ontdek alles over het roetfilter

Garage Taillieu

Klantverhaal Garage Taillieu

Garage Taillieu houdt al meer dan 10 jaar haar klanten tevreden met onze TUNAP producten. Hoe? Door regelmatig en preventief onderhoud. In hun klantverhaal tackelt Tom volgende onderwerpen: 

 • Zijn ervaringen met de deeltjesteller
 • Hoe hij roetfilterproblemen effectief oplost
 • Hoe de roetfilterproblematiek effectief aanpakken

Laat je inspireren door het klantverhaal van Garage Taillieu en hun ervaringen met de keuring, de deeltjesteller en het roetfilter.

3-1

Zo gaat een roetfilterreiniging in zijn werk

Wil jij graag je service verhogen tegen lagere kosten? Dan is het reinigen i.p.v. vervangen van het roetfilter zeker de beste keuze. 

De belangrijkste voordelen: 

 • Reiniging zonder demontage
 • Weekt koolstofafzetting in partikelfilters los
 • Niet-brandbaar en metaalvrij
 • Sneller jouw klanten helpen tegen lagere kosten

Benieuwd hoe ook jij van deze voordelen kan genieten? Vraag dan nu vrijblijvend een demo aan.

8

Waarom is reinigen beter dan vervangen?

Met de komst van de deeltjesteller zie je ze steeds vaker in jouw garage: dieselauto’s met een verstopt roetfilter. Deze komen nu niet 1-2-3 door de keuring. Een veel voorkomende reparatie is het vervangen van het roetfilter. Terwijl reiniging meestal een beter idee is. 

Lees in onze blog de 4 redenen waarom reinigen de betere keuze is!

Additieven_res_768x600px

Vertel over jouw uitdaging. Contacteer ons.

Vertel ons met welke uitdagingen jij op dit moment te maken hebt. We zijn er zeker van dat we een oplossing kunnen aanreiken.