Inlaatkleppen reiniging met TUNAP granulaat

Dé efficiëntste oplossing voor het reinigen van vervuilde inlaatkleppen.

AUTOMOTIVE - Transport

Header_with_media_Granulaat_1676x1054

Reiniging zonder demontage

Een verhoogd brandstofverbruik, slechte koude start, onregelmatige motorloop, vermogensverlies etc. zijn vaak het gevolg van inwendige vervuiling. Vooral kwetsbare onderdelen van het inlaattraject zoals EGR, inlaatkleppen en injectoren zijn in veel gevallen hier debet aan.

Bij direct ingespoten benzinemotoren ligt het probleem vrijwel altijd bij vervuilde inlaatkleppen. Dit is niet merk gebonden, maar komt bij vele merken & modellen voor.

Wanneer een klant dus onder andere vermogensverlies bij zijn voertuig constateert, is het een goede eerste stap om de in- alsook de uitlaatkleppen te controleren. Zo zoek je meteen gericht naar de oorzaak zonder veel tijd te verliezen.

De oorzaak vinden is stap één. Efficiënt het probleem verhelpen is natuurlijk nog een andere zaak. De TUNAP Granulaatreiniging is tot op vandaag nog steeds de best geteste manier om vervuilde in- en uitlaatkleppen te reinigen. Deze methode is even doeltreffend als de kleppen vervangen, maar je hoeft er geen cilinderkop voor te demonteren. Daarmee wordt de klant vele uren arbeid bespaard en zijn de kosten stukken lager dan een demontage van de cilinderkop.

Het TUNAP Granulaat heeft een specifieke hardheid, korreling en geometrie. Hierdoor werkt het veel efficiënter dan bijvoorbeeld walnot blasting. Met hoge druk en een speciaal ontwikkelde set straal-sondes worden de kleppen en de inlaatpoorten onder alle hoeken weer brandschoon gestraald waardoor de auto weer goed kan “ademen”.

Het verbruikte granulaat en het losgekomen vuil wordt tijdens het proces weggezogen. In combinatie met een speciale neutralisatieoplossing blijven er geen resten achter, die in de verbrandingskamer terecht kunnen komen.

Wat is het verschil tussen TUNAP granulaat en walnootschilgranulaat?

TUNAP granulaat

Walnootschilgranulaat

 • Anti-allergeen                                                                                                                                                                                                              
 • Laat notensporen na in en in de omgeving van het voertuig (notenallergie kan acuut gezondheidsschadelijk of zelfs dodelijk zijn!!)
 • Geen schade aan lichtmetaal
 • Slijpt metaal weg tijdens stralen
 • Kan onbeperkt op een voertuig worden toegepast
 • Kan niet meermaals op eenzelfde voertuig worden toegepast
 • Residu gemakkelijk te verwijderen 
 • Residu lastig te verwijderen
 • Gehomologeerd door Mercedes-Benz, Renault, Nissan, Opel, Peugeot e.a.
 • Risico gevolgschade door achterblijvende resten
 • Vele duizenden malen met succes toegepast op bijna alle merken                                                                                                                                                                                                           
 • Zet uit bij vochtopname en zorgt dan voor zeer frequente verstoppingen van gereedschap bij persluchtsystemen die niet voldoende droog zijn
CTA_Banner_Granulaat_664x832

Snel en nauwkeurig inlaatkleppen reinigen

De insteek van elke behandeling in een werkplaats zou moeten zijn: "hoe kan ik zo snel mogelijk een probleem van de klant blijvend oplossen?" In het geval van vermogensverlies is een granulaatreiniging steeds het antwoord op deze vraag.

Ontdek alles over granulaat

Listing_Benefits_Granulaat_methoden_1406x884

Vergelijk de verschillende reinigingsmethoden op de markt

Vervuilde in- en uitlaatkleppen moeten gereinigd worden om een schokkende motor en een onregelmatig stationair toerental te voorkomen. 

Er zijn echter verschillende reinigingsmethoden. We zetten ze voor jou op een rij en lijsten even alle voor- en nadelen op.

Listing_Benefits_Granulaat_werking_1406x884

Zo gaat een granulaatreiniging in zijn werk

Aan de hand van onze instructies en een handig filmpje laten we je graag zien hoe snel, efficiënt en eenvoudig het is een granulaatreiniging uit te voeren.

Additieven_res_768x600px

Vertel over jouw uitdaging. Contacteer ons.

Vertel ons met welke uitdagingen jij op dit moment te maken hebt. We zijn er zeker van dat we een oplossing kunnen aanreiken.